zondag 11 mei 2014

Circus Herman Renz Bekkerveld

Op zaterdag 10 mei 2014 stond het bekendste circus van Nederland op Bekkerveld in Heerlen. Natuurlijk heb ik het over Circus Herman Renz! De foto's zijn helaas niet optimaal geworden door de lichten die werden gebruikt, maar ondanks dat was de show fantastisch! 

Mathijs te Kiefte - Pers, Communicatie & Public Relations Circus Herman Renz
Erg leuk!
Dankjewel; fijn om te lezen dat het bezoek goed bevallen is.
Ik kan alleen maar zeggen: 'Zeg het voort! Zeg het voort!'
Graag tot de volgende keer!
  


De avond begon met koorddansen door Gabriela. Deze dans op hoogte bestond uiteraard uit koorddansen, maar dan ook ondertussen met kegels jongleren. En iets dat ik nog nooit had gezien bij koorddansen; met een stoel op het koord gaan zitten en balanceren!

Na deze act kwam vanuit de ingang waar het publiek naar binnen kwam een clown met eenden langs het publiek richting het "podium". Dit deed me zoooveel aan de Efteling van vroeger denken, daar hadden ze namelijk een ganzenparade! De eenden deden trucjes zoals tussen twee manden doorlopen en door een hoepel doorlopen.

Vervolgens waren de paarden en pony's aan de beurt en werden gepresenteerd door Michel Jarz. Eerst kwamen de paarden en draafden rondjes met bepaalde commando's. De pony's vond ik het leukst! Die gingen ook rondjes draven met tussendoor over een hekje springen. Maar er was eentje die geen zin had! Dit zag zo grappig uit, het publiek lach dubbel toen dit gebeurde.

Daarna kwamen de balancekunsten van Yuri Caveagna op de Rola-Rola. Hoe verder hij kwam met de act, hoe meer je dacht: "Nee, dat kan toch niet?!". Eerst ging hij gewoon op een buis met een plank balanceren, vervolgens deed hij er nog wat verhogingen bij en als klapper op de vuurpijl ging hij, zoals je hiernaast kunt zien, op 5 buizen met een plankje balanceren!

Hierna kwamen de acrobaten "Trio Bokafi". Zij gingen salto's maken, kilometers de lucht in springen, noem het maar op! Heel indrukwekkend! Ze gebruikte een wip waar je op staat en een stoel op een paal. De stoel werd door één iemand vastgehouden, de ander ging klaarstaan op de wip om op die stoel te landen en de derde persoon stond op een verhoging. Je raad het al... Via de wip werd de tweede persoon gelanceerd op de stoel!

Verder kwamen de doldwaze clowns Milko & Pascalino! Wat mij betreft de bekende gezichten van het circus. Hun acts waren echt hilarisch! De manier waarop ze de hele act presenteren en met het publiek omgaan is geniaal.

Hetgeen wat hierna kwam was zooo onwijs gaaf! Suellen Sforzi, het elastische slangenmens. Zij had zich in knopen gelegd waarvan je geen idee had dat dat überhaupt mogelijk was met het menselijk lichaam.

Wil jij ook een keer het bekendste circus van Nederland bezoeken?
Klik dan snel hier voor de website van Circus Herman Renz en kijk wanneer het circus bij jou in de buurt is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten