woensdag 21 mei 2014

DIY papieren bloemen


Op deze site heb ik een superleuke DIY tutorial gevonden: Papieren hyacinten maken. Leuk om zelf te maken en vervolgens in een vaas te doen met bijvoorbeeld gekleurde steentjes. Dit is heel leuk en makkelijk om te maken!

1. Welke materialen heb ik nodig?

Wat je nodig hebt:
1. Gekleurd papier
2. Schaar
3. Lijm

2. Papieren stroken voorbereiden
Om deze bloemen te maken gebruik je gekleurd papier. Ook kun je wit papier verven in verschillende kleurtjes.
Als eerst vouw je het gekleurd papier, ongeveer 5 cm. van de kant af, aan de langste zijde.

3. Franjes knippen

Vervolgens knip je het papier in stroken, vanaf de andere kant waar je hebt gevouwen tot ongeveer 1 cm. van de vouwlijn af. De stroken worden ongeveer 5 cm. breed. Om tijd te besparen kun je het papier dubbel vouwen en dan de stroken knippen. Probeer de stroken allemaal met dezelfde breedte te knippen.

4. Krullen maken
Maak een kleine vouw aan het uiteinde van iedere strip. Hoe kleine de vouw hoe mooier de krul uiteindelijk wordt. Hierna komt de stap die veel tijd vraagt. Nu ga je de stroken tot een krul rollen. Doe dit rustig en zo recht mogelijk zodat de krullen en goed uit komen te zien.


 5. De steel
Voordat je de bloem zelf gaat maken, begin je aan de steel. Hiervoor gebruik je groen papier. Knip een lange strook (5cm. x 25cm.) en deze rol je diagonaal van de ene tot de andere punt. Doe een beetje lijm aan beide uiteindes van de steel zodat je zeker weet dat het papier goed blijf zitten

 6. De bloem
Neem het gekrulde papier en lijm deze aan de meest stevige kant van de steel die je zojuist hebt gemaakt, dit kun je zien op de eerste foto's. Als je het gekleurde papier om de steel heen rolt kun je altijd nog een beetje lijm erbij doen als dit nodig zou zijn.

 7. Blaadjes toevoegen
Voor de bladeren gebruik je hetzelfde papier als je voor de steel hebt gebruikt. Knip een stuk van 5cm. x 7,5cm. en vouw deze om en om zoals op de eerste foto. Knip een zijde naar keuze in een punt, vouw het papier uit en lijm vanaf de onderkant aan de steel.
Klaar! Je kunt er zoveel maken als je wilt in heel veel verschillende kleuren!


Enjoy!





Bron: Instructables

1 opmerking: