Suus&zo

donderdag 10 juli 2014

OLS 2014 Grevenbicht

Zo, mijn tweede sjuttefees zit er alweer op! En het bevalt me nog steeds heel goed! Op 6 juli 2014 vond het OLS plaats in Grevenbicht. Er was de hele dag vanalles te zien en te beleven. Er vonden verschillende wedstrijden plaats, zoals mooiste koningin, koningspaar, keizerspaar, marswedstrijden, solistenwedstrijden, vendelzwaaien en exercitiewedstrijden. Ook was er een optocht waarbij alle schutterijen hun beste beentje voor zette. Op het hele feestterein en in verschillende tenten was muziek van onder andere Wir sind Spitze, Kölsch Platt, Roepoepers, Tiroler Teufel, Beegter Herzbuben en DJ's Tropicano. De entree bedroeg €5,- en dus voor iedereen toegankelijk!

Om 11.30 begon de ceremoniële opening. Schutterij Sint Joris uit Sint Joost is door het bestuur van de OLS-federatie uitgenodigd om de autoriteiten te verwelkomen bij de ereboog. Voor het eerst in de OLS-geschiedenis is dit door een fluiterkorps gedaan. Traditioneel werd de "Franse Reveille" gespeeld. Normaal gesproken wordt dit door klaroenen gespeeld, maar door eigen bewerking kon dit werk ook door het fluiterkorps gespeeld worden. Na het spelen van de "Franse Reveille" liepen de autoriteiten het OLS-terrein binnen langs de erehaag, gevormd door de schutters van schutterij St. Joris.


De wedstrijden om het feestterrein begonnen om 13.00. Schutterij St. Joris Sint Joost is natuurlijk ook in de prijzen gevallen!
Bordjesdrager 20e plaats
Commandant 40e plaats
Beste Defilé 33e plaats
Beste houding optocht 36e plaats
Tambour Maitre 22e plaats
Beste vaandeldrager 10e plaats
Mooiste geheel 30e plaats
Mooiste kleding 8e plaats
Mooiste koningin 19e plaats
Mooiste koningspaar 17e plaats
Marketentstersgroep 19e
plaats

En voor de solisten:
Mandy 5e in de 5e divisie blaasinstrumenten
Tara 5e in de jeugddivisie blaasinstrumenten
Mark 9e in de 5e divisie tamboers
Twan M 29e in de 5e divisie tamboers
Rocco 21e in de jeugddivisie tamboers
Brian 28e in de jeugddivisie tamboers

Iedereen heeft 't supergoed gedaan! Mijn complimenten hiervoor!

Eindelijk was het dan zover, een van de onderdelen waar ik de hele dag naar uit had gekeken. De grote optocht door de straten van Grevenbicht-Papenhoven. De optocht vertrok om 13.30 met een deelname van meer dan 150 schutterijen! En ook de winnaars van het Kinjer OLS mochten meelopen!

Na de optocht begonnen de schietwedstrijden en begon er "sjtimmung" in de tent te komen!

1 opmerking: