dinsdag 30 december 2014

Instagram diary december 2014

Kom je in de Donald Duck The Flash tegen als ie met pensioen is...

Gourmetten met de klas!!!


Jaaaa eerste kerstkaart is binnen! :)


We zin d'r kloar veur!!


Dobby aan het chillebille


Gezelligheid bij opa en oma!


#potterhead #hogwarts #triwizardcup


My new awesome yarn USB :)


#potterhead #potterfandom #goodnight


Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2015!!


-


And Chico! #GirlfriendsCat


-

 Prinsenoetroope in Sint Joas!

Thanks Ben! You too!

-

Follow me :)
http://instagram.com/suusvhaaren/

dinsdag 23 december 2014

Favo kerstliedjes van bloggers

In de facebookgroep The Bloggerlist heb ik aan alle medebloggers gevraagd welk kerstliedje (of liedjes) hun dat ene speciale kerstgevoel geeft. Hieronder vindt je een lijst van alle liedjes en een links naar de leuke blogs!

Train
Shake Up Christmas
Favo van Jessica's thing


Ariana Grande
Santa Tell Me
Favo van Eat sleep dress


Chris Rea
Driving Home For Christmas
Favo van Dailycieux


Wham!
Last Christmas
Favo van Laura Collin
Favo van SRSCK


Band Aid
Do They Know It's Christmas Time (1984)
Favo van MM op vrijdag
Favo van Dailycieux


Mariah Carey
All I Want For Christmas Is You
Favo van Eat sleep dress
Favo van Beauty by LJ


Michael Bublé
It's Beginning To Look A Lot Like Christmas
Favo van Joyspiration


Destiny's child
8 Days Of Christmas
Favo van Beauty unboxing


Bianca Ryan
Why Couldn't It Be Christmas Everyday


The Pogues
Fairytale In New York
Favo van Dejlig


Natasha Bedingfield
Shake Up Christmas


Joep van 't Hek
Flappie
Favo van Bag at you
Favo van SRSCK


Glee
Baby It's Cold Outside
Favo van The super maki


Gary Fomdeck
I'll be there this Christmas
Favo van YA junkies


Mariah Carey
Santa Claus Is Coming To Town
Favo van Beauty by LJ


Dana
It's Gonna Be A Cold Christmas
Favo van My pink boudoir


Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

woensdag 17 december 2014

Kerkversiering 2014

Om de laatste schooldagen voor de kerst af te sluiten, gaan we jaarlijks de Schandelen kerk te Heerlen in kerstsfeer omtoveren!




zondag 14 december 2014

Dolfinarium

s'Morgens ging om half 8 al de wekker af. Eerst met ons autootje naar het station van Echt gereden en dan verder met de trein naar Utrecht en Harderwijk. Maar dan zijn we er nog niet! Vanaf het station van Harderwijk moesten we nog verder met de bus naar het Dolfinarium. Ofja, 'n straat ervan af dan. Bij binnenkomst kregen we meteen een plattegrond mee.

Als eerst gingen we kijken naar een demonstratie van zeehonden. Dat was best wel leuk en interessant, maar door de drukte kon je niet alles zien. Hierna zijn we bij een souvernirwinkeltje een fastpass gaan halen en hebben we ons ook ingeschreven voor een kijkje achter de schermen, voor maar 5 euro!


Nu staan er 3 shows op het programma. Als eerste de show "De Piratenbende" met zeehonden. Aangezien we een fastpass hebben konden we als een van de eerste naar binnen en konden we vooraan zitten :). De show was heel leuk opgezet en verveelde geen moment! Na deze show gingen we naar "Aqua Bella". Deze show was met dolfijnen en was best indrukwekkend. Echt stoer wat je dolfijnen allemaal kunt leren. De laatste show was "De Snor(rrr)show" met walrussen. Deze vond ik niet zo leuk als de andere twee, maargoed.



Om half 4 kregen we een kijkje achter de schermen dus met andere woorden, we moesten even wachten. Als eerst geingen we met een verzorger kijken bij de zeehonden waar we de eerste demonstratie van hebben gezien. Die gast kon echt superlang, maar gelukkig wel boeiend, vertellen over alle dieren. Er was een zeehond die de hele tijd over zijn buik heen en weer aan het glijden was, dat zag er echt supergrappig uit! Na de zeehonden gingen we naar de dolfijnen en die kon je daar van heel dichtbij bekijken. Als laatste gingen we naar de bruinvissen. Een leuk weetje: Bruinvissen zijn helemaal geen vissen en ze zijn al helemaal niet bruin. In principe zijn het gewoon mini-dolfijntjes.


Na de rondleiding zijn we nog even door het park gelopen en bij de Odiezee naar binnen gewandeld. Daar kon je vanuit het restaurant de dolfijnen en walrussen onder water zien zwemmen. Heel groot was het niet daar, dus we waren ook weer zo buiten.


Daarna nog even naar het Roggenrif gegaan en daar kon je roggen aaien. Ook waren er een paar kamertjes. In de ene kamer kon je een foto laten maken bij een groene achtergrond en op het scherm voor je leek het dan alsof je onder water zat, en in de andere kamer was er een klein museumpje gemaakt. Hier kon je het verschil proeven tussen zoet en zout water, er stond een kast waar ze onder andere foetussen en andere enge dingen op sterk water hadden staan.


Verder was er niet meer veel te beleven dus zijn we terug richting huis gegaan. Onderweg naar de bus had je een mooi uitzicht met bootjes die in een klein haventje lagen en op de achtergrond een typische Hollandse molen.

donderdag 10 juli 2014

OLS 2014 Grevenbicht

Zo, mijn tweede sjuttefees zit er alweer op! En het bevalt me nog steeds heel goed! Op 6 juli 2014 vond het OLS plaats in Grevenbicht. Er was de hele dag vanalles te zien en te beleven. Er vonden verschillende wedstrijden plaats, zoals mooiste koningin, koningspaar, keizerspaar, marswedstrijden, solistenwedstrijden, vendelzwaaien en exercitiewedstrijden. Ook was er een optocht waarbij alle schutterijen hun beste beentje voor zette. Op het hele feestterein en in verschillende tenten was muziek van onder andere Wir sind Spitze, Kölsch Platt, Roepoepers, Tiroler Teufel, Beegter Herzbuben en DJ's Tropicano. De entree bedroeg €5,- en dus voor iedereen toegankelijk!

Om 11.30 begon de ceremoniële opening. Schutterij Sint Joris uit Sint Joost is door het bestuur van de OLS-federatie uitgenodigd om de autoriteiten te verwelkomen bij de ereboog. Voor het eerst in de OLS-geschiedenis is dit door een fluiterkorps gedaan. Traditioneel werd de "Franse Reveille" gespeeld. Normaal gesproken wordt dit door klaroenen gespeeld, maar door eigen bewerking kon dit werk ook door het fluiterkorps gespeeld worden. Na het spelen van de "Franse Reveille" liepen de autoriteiten het OLS-terrein binnen langs de erehaag, gevormd door de schutters van schutterij St. Joris.


De wedstrijden om het feestterrein begonnen om 13.00. Schutterij St. Joris Sint Joost is natuurlijk ook in de prijzen gevallen!
Bordjesdrager 20e plaats
Commandant 40e plaats
Beste Defilé 33e plaats
Beste houding optocht 36e plaats
Tambour Maitre 22e plaats
Beste vaandeldrager 10e plaats
Mooiste geheel 30e plaats
Mooiste kleding 8e plaats
Mooiste koningin 19e plaats
Mooiste koningspaar 17e plaats
Marketentstersgroep 19e
plaats

En voor de solisten:
Mandy 5e in de 5e divisie blaasinstrumenten
Tara 5e in de jeugddivisie blaasinstrumenten
Mark 9e in de 5e divisie tamboers
Twan M 29e in de 5e divisie tamboers
Rocco 21e in de jeugddivisie tamboers
Brian 28e in de jeugddivisie tamboers

Iedereen heeft 't supergoed gedaan! Mijn complimenten hiervoor!

Eindelijk was het dan zover, een van de onderdelen waar ik de hele dag naar uit had gekeken. De grote optocht door de straten van Grevenbicht-Papenhoven. De optocht vertrok om 13.30 met een deelname van meer dan 150 schutterijen! En ook de winnaars van het Kinjer OLS mochten meelopen!

Na de optocht begonnen de schietwedstrijden en begon er "sjtimmung" in de tent te komen!