zaterdag 30 november 2013

Kerstkado's inpakken


http://www.townandcountrygazette.com/wp-content/uploads/2012/10/xmas-presents-web.jpg 
Cadeaus geven is leuk, maar je moet ze eerst wel inpakken! Je kunt je cadeaus natuurlijk laten in pakken in de winkel waar je ze gekocht hebt, maar niet elke winkel doet dit. De verpakking van winkels is ook niet altijd even mooi en soms wil je niet dat het logo van de winkel duidelijk op je cadeaus staan. Zelf ingepakte cadeaus laten zien dat je er moeite voor hebt gedaan. Iedereen vindt het immers leuk om een mooi pakje te krijgen. Met deze tips voor het inpakken van kerstcadeaus wil iedereen cadeaus van jou krijgen!

Inpakken
Doos
Een doos is de makkelijkste vorm om een cadeau in te pakken. Je kunt er bijvoorbeeld een mooie strik omheen doen, er een kaartje aanhangen en klaar is je kerstcadeau! Vreemde vormen
Cadeaus met vreemde vormen zijn wat lastiger om in te pakken. Je kunt het jezelf makkelijker maken door het presentje in een passende doos te doen en die in te pakken. Een andere oplossing is om het product in het midden van een vierkant vel inpakpapier te zetten, de vier punten boven het presentje bij elkaar te nemen en een lint vlak boven het product om het papier te wikkelen. Hierdoor is je cadeautje toch op een feestelijke manier ingepakt.
Scherpe hoeken
Soms heb je ook dozen of voorwerpen met scherpe hoeken en punten. Als je het wilt inpakken, prik je zo door het inpakpapier heen. Dit soort vormen kun je dan het beste inpakken met stof in plaats van papier, zodat het niet scheurt. Je kunt alleen stof gebruiken, maar je kunt ook nog inpakpapier over de stof heen doen.
http://www.cheeriosandlattes.com/wp-content/uploads/2012/11/christmas-presents.jpg

Papier
Papieren zakjes en enveloppes
Heb je een klein cadeautjes? Stop het dan in een leuk bruin zakje. Dat kun je decoreren met lint, touw, strikken, knoopjes, hangers, wintergroen en nog veel meer. Is het een cadeaubon of waardebon? Stop het dan in een feestelijke enveloppe. Weer eens wat anders dan een doosje!



Krantenpapier & gebruikt papier
Gebruik tijdschriften, kranten, papieren viltjes en restjes cadeaupapier (die je anders weg zou doen) door elkaar. Bind wat touw bijeen met een knoopje en je krijgt een duurzame en milieuvriendelijke kadoverpakking!

Bruin papier als basis
Bruin papier is gemaakt van gerecycled papier, dus hartstikke milieuvriendelijk. Bovendien is het lekker naturel, waardoor je lekker creatief kunt zijn met decoreren. Denk aan touw en wat wintergroen. Voor een feestelijk effect kun je ook wat washi-tape (papiertape) gebruiken, zoals in de foto hier rechtsonder.


Textiel
Waarom cadeaus inpakken in papier? Stof is het toverwoord! Gebruik theedoeken, restjes stof, zakdoeken, sjaaltjes of zelf gebreide/gehaakte tasjes. Erg origineel is ook dit rendierkadootje, gemaakt van een washandje!


Snoepjes & koekjes
Kerstkransjes, candy canes (zuurstokjes), lolly’s; wie houdt er niet van? Bind aan elk cadeautje een kerstkransje van chocola of stop een lekker snoepje tussen het lint of het touw dat je om het kado doet; feestelijk & leuk om te krijgen!


Labels voor kerstcadeaus: kopen & zelf maken
Op Etsy.com koop je de leukste labels voor aan je kerstcadeaus. Zoals deze leuke ‘christmas peppermints’ en sneeuwvlokjes met parel. Op de achterkant schrijf je de naam van de ontvanger.

Wil je zelf aan de slag? Schrijf je de naam gewoon op het cadeautje of hang je er een leuk, origineel label aan? Bijvoorbeeld in de vorm van een mini-schoolbordje (stukje hout in de gewenste vorm figuurzagen, gaatje in boren, beverven met schoolbordverf en vervolgens met krijtbordstift of krijtjes de naam erop schrijven!). En wat dacht je van deze labels gemaakt van oude scrabblesteentjes. Zeker voor de taalfans erg leuk!

Alleen de eerste letter van de naam van de ontvanger is vaak al genoeg (tenzij je hele familie Jan, Jits, Joop, Jeroen en Janneke heet natuurlijk). Je kunt de letters uitknippen uit karton, cadeaupapier of borduren met wol op een stukje karton. Ook erg leuk!


Strik
Om vierkante en rechthoekige pakjes kun je makkelijk een strik maken. Neem hiervoor een lint dat 6 keer zo lang is als de lengte van je pakje. Leg het pakje op zijn kop op het midden van het lint en til het lint op. Draai de uiteinden om elkaar heen zodat er een kruis over de achterkant van het pakje loopt en draai daarna het pakje om. Maak bovenop een mooie strik.

Extra
Een strik om je pakje is natuurlijk al behoorlijk wat voor de gemiddelde inpakker, maar je kunt je cadeautje nog mooier maken. Aan de strik kun je een kleine kerstbal of een kaartje hangen voor een echt kerstpresentje, maar je kunt ook losgaan met glitters, stickers en figuurtjes. Blijf alleen wel onthouden dat de ontvanger het cadeautje uit gaat pakken.

Bronnen: Vrouwblog en Christmaholic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten