vrijdag 25 april 2014

Koninklijke creaties


Het is bijna zover! De eerste Koningsdag sinds 1890 komt eraan!
En met wat koninklijke creaties kan je dag niet meer stuk!


Koninginnedag werd pas voor het eerst gevierd in 1890 na het overlijden van koning Willem III. Koninginnedag was toen vooral een feestdag voor kinderen, maar ook omdat het de laatste dag van de schoolvakantie was. Later groeide Koninginnedag uit tot een nationale feestdag. De voorloper van Koninginnedag is Prinsessedag, dat voor het eerst op 31 augustus 1885 werd gevierd. Dit was namelijk de verjaardag van prinses Wilhelmina.


Kransen zijn altijd leuk, om te hebben maar ook om te maken! Met weinig materialen kun je al een superleuke krans maken. Ook kun je bijvoorbeeld de ingang van je huis opfleuren door simpelweg een grote oranje strik ergens aan toe te voegen.


Ook in het leuk om een slinger te maken van allerlei stofjes die je nog over hebt. Dit kun je simpelweg maken door de stofjes in reepjes te knippen en aan een touw te knopen. Voor Koningsdag kun je het beste de kleuren oranje, rood, wit en blauw gebruiken. Dit soort slingers kun je natuurlijk ook maken voor andere feestdagen zoals Pasen en Kerstmis.


Een andere leuke finishing touch is om de koninklijke kleuren terug te laten komen in je kleding! Niet iedereen voelt zich prettig in die oranje jurkjes wat je overal kunt kopen. Het kan heel simpel door een spijkerbroek te dragen met daarop 2 truitjes in rood en wit.







Leuk als kleinigheidje: strijkkralen. Hiermee kun je eigenlijk alles maken. Bijvoorbeeld vlaggetjes, hartjes, kroontjes, noem het maar op!

Bron: Pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten