donderdag 21 november 2013

5 Manieren om zelf een houten kerstboom te maken



houten kerstboom uitgelicht 2
Al een paar jaar zijn ze in opkomst; milieuvriendelijke en supersfeervolle houten kerstbomen, die je elk jaar weer kunt gebruiken. Je kunt ze natuurlijk gewoon kopen in de winkel, maar als je echt een uniek exemplaar wil, kun je zo’n houten kerstboom ook zelf maken. Er zijn verschillende varianten, hieronder vind je vijf typen houten kerstbomen mét linkjes naar de beschrijvingen.

1. De platte boom met plankjes

Deze platte houten boom is superhandig als je weinig ruimte hebt, want hij neemt niet zo veel plek in. Bovendien is ie lekker snel te maken. Lees hier de uitgebreide beschrijving met shoppinglist + foto’s per stap.
houten kerstboom 2houten kerstboom 1

 

2. De doorkijkboom

De doorkijkboom is echt helemaal anders. Je print de tekening van de boom in deze PDF (download) en neem deze over op een grote plaat van mdf of triplex die je kunt kopen bij een bouwmarkt. Zaag de figuur vervolgens uit met een handzaag of elektrische figuurzaag en voila, je hebt een superalternatieve houten boom!
houten kerstboom 5

 

3. De houten draaiboom

Dit is misschien wel de meest bekende en populaire houten kerstboom. Op de sites van Karwei en VT Wonen vind je een beschrijving van een dergelijke boom. Let op; dit zijn boompjes van respectievelijk 1.00m en 1.20m hoog.
houten kerstboom 11houten kerstboom 12

 

4. De kerstboom van droge takken of twijgjes

Deze boom is gewoon te leuk! De beschrijving op de website is in het Spaans (en dat zullen de meesten van jullie waarschijnlijk niet kunnen lezen, dus ik heb ‘m hieronder geprobeerd te vertalen. Verzamel droge takken en twijgjes in het bos of koop ze bij een tuinzaak (Intratuin bijvoorbeeld). Was en droog alle takken zodat je zand, aarde en beestjes verwijdert. Leg de takjes vervolgens op een rij van klein naar groot om een indeling te maken van je boom.
houten kerstboom 7houten kerstboom 8
Je kunt er natuurlijk ook stukjes vanaf zagen als je wil. Vervolgens verbind je de takken aan elkaar met natuurlijk touw (of een ander touw).  Je draait het touw een paar keer rond de tak, legt een knoopje en verbindt het touw aan het volgende takje op ongeveer een vaste afstand. Een beetje als een touwladder. Vervolgens kun je naar smaak decoreren met lichtjes en versiering. Zie de foto’s voor het eindresultaat. Gaaf he?
houten kerstboom 9houten kerstboom 10

 

5. De platte boom van sloophout of steigerhout

Deze boom is 100% idiot proof. Het enige dat je nodig hebt zijn voldoende planken van voldoende grootte. De kleur en stijl maakt niet uit, juist de variatie in textuur en kleur is hartstikke gaaf. Je zaagt ze op maat (een plank voor de ‘stam en zoveel planken als je wil voor de ‘takken’) en bevestigt ze met een paar flinke spijkers aan de stam. Sla er hier en daar nog wat spijkertjes in de ‘takken’ en bevestig er wat decoratie aan. Et voila; klaar is je idiot proof platte kerstboom van resthout.
houten kerstboom 13houten kerstboom 15
Je kunt de planken natuurlijk ook schilderen met een kek kleurtje verf of met schoolbordverf, zodat je er met schoolkrijt een leuke boodschap op kunt zetten, zoals op de foto hierboven. En, welke houten kerstboom ga jij maken?

Bron: Christmaholic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten