zaterdag 16 november 2013

Zelf kerstsokken maken


 sokken 4
Christmas stockings, in Amerika zie je ze overal en daar is het eigenlijk geen kerst zonder deze uit de kluiten gewassen sokken. In Nederland zie je ze bijna nergens. Jammer, want als je het mij vraagt zijn ze best wel tof. In de VS zijn ook de christmas stockings aan trends onderhevig, je hebt ze dan ook in allerlei soorten en maten.

Ik zocht 6 verschillende stijlen kerstsokken bij elkaar, met een linkje naar waar je ze kunt kopen of naar de tutorial met uitleg om ze zelf te maken, als die er is. Meestal zijn de beschrijvingen in het Engels.

1. Papieren kerstsokken

sokken 11 sokken 10  
Kijk nou hoe stoer deze ‘sokken van papier’ zijn. Het enige wat je nodig hebt zijn oude papieren zakken (het liefst met een kerstbedrukking), een perforator en wat wol. Lees hier hoe je deze kerstsokken maakt.

2. Kerstsokken met letters

sokken 13sokken 12  
Deze kerstsokken zijn vrij eenvoudig en op deze site vind je bovendien een uitgebreide Engelstalige instructie met foto’s per stap. Voor een beginner goed te doen! En het leuke is natuurlijk dat je er helemaal je eigen draai aan kunt geven, door je eigen stofjes te kiezen.


3. Kerstsokken van oude truien

sokken 9sokken 8 Briljant vind ik deze kerstsokken! Gebruik oude versleten truien voor je christmas stockings, super gaaf idee dat zowel milieu- als budgetvriendelijk is. De turotial koop je hier, kost helaas wel 8 dollar, krijg je wel meteen nog 4 andere patronen en werkbeschrijvingen erbij.


4. Vilten kerstsokken

sokken 6 sokken 7  
Deze zijn gaaf! Modern, maar ook klassiek. Vilt is helemaal niet lelijk, super gaaf zelfs als je er handig mee bent. Wat vinden jullie van deze rood-grijs-witte exemplaren hierboven?


5. Rustiek & lief

sokken 4 Deze kerstsokken zijn helemaal mijn smaak. Rustiek door het gebruik van het jute, en ongelofelijk lief en cute door het frisse wit, de ruches en de knoopjes. Te schattig gewoon! Helaas geen tutorial, maar wel nog wat close up foto's zijn hier te vinden.


6. Helvetica stockings

stockings 2 stockings 3  
Modern en stoer zijn deze Helvetica kerstsokken (Helvetica is het lettertype van de letters op de sokken). Erg leuk voor in een jongenskamer of wanneer je niet van kitsch houdt en liever een frisse, hippe kerstversiering in huis haalt. Hier lees je hoe je ze maakt.

Bron: Christmaholic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten