vrijdag 8 november 2013

Kersttrends 2013 Top 3

Na een lange tijd research op het internet te hebben gedaan heb ik mijn top 3 Kersttrends samen gesteld!

1. Nostalgisch rood




Poppetjes die rechtstreeks uit de Notenkraker zijn komen wandelen, glazen sneeuwbollen met liefelijke tafereeltjes, fijne kleedjes met een ouderwets motief. Metalen constructies die ronddraaien door de warmte van een waxinelichtje en traditionele rode kerstballen met motiefjes uit oma’s tijd. De nostalgische kerst is in 2013 helemaal terug. 

Warme nostalgie

Ken je het merk Clayre & Eef? Het charmante, brocante Nederlandse merk heeft een hele nostalgische collectie kerstdecoratie, die onder andere bij de Intratuin verkrijgbaar is. Denk aan stoffen kussens met boerenpatroontjes, lieve engeltjes en dat allemaal in rood, (gebroken) wit, beige, warm groen en een tintje goud. Blikken voor de kerstkoekjes, grote etagères, traditionele kerstfiguren en natuurlijk diverse (half open) sneeuwbollen met lieve decoraties en een tikkie ouderwetse erin. Deze stijl decoratie is sprookjesachtig en voert je terug naar oma’s tijd.





Nostalgisch sneeuwwit & rood

Maar de nostalgische kerst kan ook een stukje frisser. Wat dacht je van weckpotten met een rood-wit geblokt doekje eroverheen, waar je je zelfgebakken kerstkransjes in kunt bewaren. Maar ook witte kerstdecoraties met een vintage printje erop, figuren als rendieren en kerstmannetjes in fris wit-rode kleuren. Combineer deze decoraties met een sneeuwwitte boom en takken vol frisse rode besjes in vazen of tussen de takken van je kerstboom gestoken. Een warm en knus plaid over de bank en je nostalgische decoratie is af.





 

2. Wit winters wonderland


Sneeuwwitte kerstdecoratie, het blijft prachtig, vind je niet? Houte sleetjes en ski’tjes, overal glinsterende sneeuw. Gecombineerd met natuurlijke materialen en veel groene kersttakken en misschien (heel misschien) een klein beetje rood voor de kleur. Het resultaat? Je eigen winter wonderland.

We ♥ sneeuw

De kans dat het dit jaar gaat sneeuwen met kerst is erg klein. Dus waarom haal je het winter wonderland niet gewoon naar binnen? Een sprookjesachtig resultaat, zelfs bij 15 graden celcius. De witte houten kerkjes op de foto hieronder hebben iets weg van sprookjeskastelen, vind je niet?





Landelijk & winters

Het gebruik van natuurlijke materialen gecombineerd met wit en met spuitsneeuw bespoten kerstgroen geeft ook een landelijke feel, alsof je het sneeuwovergoten Zwitserse boerenlandschap naar binnen haalt. Het past daardoor perfect bij het chiquere, meer brocante interieur.




Wit is altijd goed

Witte kerstversiering is gewoon altijd goed, vandaar dat je deze trend ook elk jaar weer terug ziet komen. Het is sprankelend, winters, dromerig en feestelijk tegelijk. Je kunt het heel modern houden (met fris wit), maar door takken vol met spuitsneeuw te gebruiken en veel natuurlijke, houten materialen, creëer je ook een prachtig landelijk effect. Als je niet kunt kiezen; ga voor wit! Ga jij voor wit dit jaar? Of vind je het toch iets te koel? Ik ben benieuwd!

 

 

3. Santa's Candyshop


Wil je helemaal de blits maken dit jaar (en grote ogen bij je kids of kleinkinderen realiseren), ga dan voor het kleurrijke snoepjesthema! Niks kerstkransjes in de boom, dat is voor amateurs. Voor Santa’s candyshop koop je de hele snoepkraam van de kerstman leeg en hang je je boom ermee vol. Succes (bij de allerkleinsten) gegarandeerd!

Crazy Colourful Candy

Snoepjes in de boom, ik hou ervan! Wissel prachtig gemaakte snoepjesdecoraties (waar je gewoon van gaat watertanden, zo mooi!) af met echte snoepjes, in de vorm van kransjes, koekjes, lollies, zuurstokken en typische Amerikaanse candy canes voor een speels en verrassend effect. Er zijn echt zoveel prachtige kerstdecoraties te koop in deze stijl dat het nog lastig wordt om te kiezen. Taartjes, cupcakes, chocodipballen, popcorn, lollies en ga zo maar door.




Subtiel met sneeuw

Je kunt het ook wat subtieler aanpakken, door te combineren met een rustige sneeuwboom en niet zo veel verschillende kleuren snoepjes in de boom. Hou het bijvoorbeeld bij rood, wit en blauw, zoals op de foto’s hieronder. Op die manier heb je wel een echte Santa’s Candyshop, maar is het niet zo druk en onrustig.



Bron: Christmaholic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten