zondag 15 december 2013

Anjer: symbool voor vrijwilligers

Bron: Mijn Bloemist


http://www.trouwshop.com/images/upload/Tilly/2005-02-05_102229_bloem2.jpg
Zoals de roos staat voor liefde, zo staat de anjer symbool voor vrijwilligers. De anjer is een bloem die staat voor toewijding en doorzettingsvermogen. Die typische karaktereigenschappen zijn natuurlijk ook van toepassing op vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de medemens en maatschappij. Vanwege deze overeenkomsten wordt de anjer ook wel 'vrijwilligersbloem' genoemd.

De anjer is een sterke bloem, die gekenmerkt wordt door een lang vaasleven. Je kunt vaak meer dan twee weken van de bloem genieten. De kust van het Middelandse zeegebied is haar oorspronkelijke herkomstgebied.


Jarenlang zag je vooral rode, roze en witte anjers, maar anjers zijn nu in alle kleuren verkrijgbaar: groen, dieppaars, donkerrood, geel, champagnekleur, zacht oranje, zalmroze of zelfs combinaties van kleuren. Ook is de bloem in allerlei vormen en groottes verkrijgbaar. Met anjers kan je dus alle kanten op! Ze laten zich prima combineren met diverse andere bloemen, waardoor ze geschikt zijn voor elk boeket. Of het nu klassiek, modern, groot of klein moet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten